Torsk med kaprisstekta haricots verts och rucolacrème

Mild torsk serverad med en röra av pepprig rucola hackad med crème fraiche är en kombination som smälter i munnen. Till fisken serveras pressad potatis och haricots verts frästa med kapris och tomater. En utsökt middag!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 900 g fast potatis
  • Salt
  • Peppar
  • 150 g haricots verts
  • 65 g ruccola
  • 2 dl crème fraiche
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk kapris
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Skala och skär potatisen i bitar, koka dem i saltat vatten.
  4. Koka haricots verts mjuka i saltat vatten och spola dem kalla.
  5. Grovhacka och mixa häften av rucolan med crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg torsken i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Stek den mitt i ugnen ca 10 minuter.
  7. Dela tomaterna i halvor och grovhacka kaprisen.
  8. Fräs haricots vertsen i olivoljan tillsammans med kaprisen, tillsätt tomaterna och låt dem bli varma.
  9. Pressa potatisen och servera till torsken, rucolacrème, kaprisfräset och resten av rucolan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept