Torsk med potatismos och god sås

Jag gjorde detta till lunch idag och det var supergott. Torsk är inte något som i alla fall jag äter ofta stekt. Såsen har jag gjort i två varianter. Jag gjorde den mustig men jag kan tänka mig att vissa vill ha en lite syrlig sås med mer smak av fetaosten och vitt vin. Välj själv vad du vill ha.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 torskfiléer a 110 g
  • Smör att steka i
  • Potatismos:
  • 400 g potatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • Vatten
  • 1 msk smör
  • 2 msk hackad gräslök
  • 0,75 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Såsen:
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 70 g fetaost
  • 5 msk hackad gräslök
  • 2 msk vitt vin (för en syrlig sås) / 2 msk marsala (för en mustig sås)
  • 1 buljongtärning (fisk/ veg. för en syrlig sås, kött för en mustig sås)
  • Ljus redning

Gör så här

  1. Skala och koka upp potatisen med en skivad vitlöksklyfta i lättsaltat vatten.
  2. Under tiden gör såsen. Häll i grädde och vatten i en kastrull och smula ner fetaosten, tillsätt gräslök och valfritt vin och valfri buljongtärning. Låt sjuda på låg värme.
  3. När potatisen är färdigkokt mosa ihop den med de resterade ingredienserna till moset och smaka av med salt och peppar.
  4. Stek torsken i rikligt med smör i en nonstick panna för att slippa att den fastnar för mycket.
  5. Red såsen om det behövs och servera torsk, potatismos och sås varmt tillsammans med sallad av något slag.

Kommentarer

mmmmmmmmmmmm gott

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…