Torsk provencale med svamp

En god fiskrätt med svamp

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g torsk
  • 200 g champinjoner
  • 3 schalottenlökar
  • 8 soltorkade tomater
  • 50 g smör
  • 3 dl matlagningsvin, vitt
  • 3 dl mellangrädde
  • 1 msk soja
  • Ev. Maizenamjöl
  • 5 cm purjolök, finstrimlad
  • 2 dl Gratella riven ost
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Salta och peppra.
  2. Skär svampen i mindre bitar. Hacka schalottenlökarna och de soltorkade tomaterna fint. Stek tillsammans i en het panna med smör.
  3. Tillsätt matlagningsvinet, grädde, soja och kryddor. Låt puttra i ca 10 min. Red såsen med maizenamjölet om såsen är för tunn.
  4. Slå svampsåsen över fisken och ställ i ugn 170 grader i ca 15 min.
  5. Strö över purjolöken och osten strax före serveringen.
  6. Servera med grönsaker och kokt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept