Torsk under nöttäcke på pastabädd

Vår svenska torsk smakar bra tillsammans med italienska smaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 port tagliatelle eller annan pasta
  • 600 g torskfilé
  • 1 dl hasselnötskärnor
  • 2 äggulor
  • 3 paprikor i blandade färger
  • 2 rödlökar
  • 1 purjolök
  • 1 dl tomatjuice
  • 4 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Ugn 175º.
  2. Skär torskfilén i bitar. Lägg dem i en eldfast form. Salta och peppra lätt.
  3. Finhacka nötterna. Pensla fisken med äggulor och fördela nöthacket över fisken. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig.
  4. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  5. Skala rödlöken och strimla den fint. Finhacka vitlöken. Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och strimla purjolöken.
  6. Fräs rödlök, purjolök och vitlök i lite matfett i en gryta. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med en stund.
  7. Rör ner pastan i lök- och paprikafräset. Tillsätt tomatjuicen och låt allt puttra samman ca 3 minuter. Lägg upp pastan och lägg torsken ovanpå. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…