Torskfilé med ädelost

Ädelost och fisk är ingen dålig kombination! I receptet finns löksalt med, men jag tog vanligt lökpulver, en har ni löksalt hemma så kör på!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 pkt fryst torskfilé á 400 g
  • Smör till formen
  • Saften av ½ citron
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 75 g ädelost (valfri)
  • 2 dl gräddfil
  • 1 krm löksalt
  • 2 msk tomatpuré
  • Klippt gräslök

Gör så här

  1. Tina fisken.
  2. Lägg fisken i en smorg ugnsform. Pressa över citronsaften, salta och peppra.
  3. Tillaga fisken i ugnen ca 15 min på 200 grader.
  4. Smula under tiden ädelosten och rör ner i gräddfilen. Smaksätt med löksalt/lökpulver och tomatpuré.
  5. Häll såsen över fisken efter de 15 minutrarna och öka värmen till 225 grader.
  6. Låt stå i ugnen i ca 10 minuter eller tills fisken är vit och fast.
  7. Klipp över gräslök och servera med en god sallad, potatis eller ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept