Torskgratäng med broccoli och dragon

Snabblagad fiskrätt som gillas av alla åldrar!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 250 g fryst broccoli
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 dl fiskbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 2 krm salt
  • 1-2 tsk dragon
  • 1-2 dl riven ost

Gör så här

  1. Tina fiskblocket så mycket att det går att skära i 1/2 cm tjocka skivor. Tina och skär broccolin i små bitar. Lägg fiskskivorna i en lätt smord ugnssäker form. Fördela broccolibitarna runt om.
  2. Rör ut mjölet i litet av buljongen i en kastrull. Tillsätt resten av buljongen, grädde, salt och peppar och låt såsen koka ca 5 minuter. Smaka av med dragon.
  3. Häll såsen över fisk och broccoli. Strö över osten. Tillaga fisken i 225 grader, 20-25 minuter tills fisken är färdig och rätten fått fin färg.
  4. Servera med kokt potatis och skivade tomater.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr