Torskgratäng med västerbottenost

Glutenfritt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g torskblock eller hokifilè
  • 1 broccolistånd
  • 200 g champinjoner
  • Smör till formen
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 2 dl grädde
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk fiskfond ur flaska
  • Tillbehör:
  • Potatis
  • Citronklyftor
  • Sallad

Gör så här

  1. Låt torskblocket tina något. Sätt ugnen på 200 grader. Plocka ner broccolin i mindre bitar och förväll i lättsaltat vatten.
  2. Skiva svampen. Lägg broccolin och svampen i en smord eldfast form. Skär torskblocket i skivor och lägg ovanpå. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanda osten med grädden, sambal oelek och fiskfond. Häll blandningen över fisken och gratinera alltsammans i ugnen tills fisken börjar få färg, ca 25-35 minuter. Servera med potatis, citronklyftor och en sallad.

Kommentarer

Jättegod fiskgratäng. Helt klart toppbetyg
Mycket god fiskgratäng, gjorde om det lite efter vad jag hade hemma, hoppade fiskfonden och hade i lite creme fraiche och 5 dl grädde (matlagningsgrädde), så att det täckte fisken. Blev dock lite simmigt, det enda som binder är ju osten.
Mycket god och väldigt enkel.

Liknande recept