Torskjärpar med kaviarsås

Ett förnyat klassiskt recept på fiskbullar. Bullarna har blivit knapriga järpar som serveras med en otroligt god kaviarsås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g torsk- eller koljafiléer
  • 1 gul lök
  • Smör eller margarin till stekningen
  • 1 tsk salt
  • 2 - 3 msk ströbröd
  • 2 ägg
  • Nymalen svartpeppar
  • Salt
  • Kaviarsås:
  • En halv knippa gräslök
  • 2 dillkvistar
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl mild , naturell youghurt
  • 2 - 3 msk kaviar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint. Fräs löken i lite matfett tills den mjuknar. Bena ut fiskfiléerna och kör dem med 1 tsk salt i en mixer till en färs.
  2. Blanda fiskfärs, lök och ströbröd. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Salta och peppra. Skölj händerna i kallt vatten och forma färsen till små, avlånga bullar.
  3. Smält matfettet i en stekpanna och stek järparna tills de är gyllenbruna, ca 15 minuter. Vänd dem då och då.
  4. Hacka gräslök och dill fint. Blanda örterna med majonnäs, youghurt och kaviar. Servera torskjärparna med kaviarsås och potatismos.
  5. Variation: Potatismos är gott till denna rätt. Ett snabbt sätt att göra ett mos är att blanda potatismospulver med hälften grädde och hälften vatten. Blanda sedan ner finhackad gräslök.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…