Torskrygg med bacon och kantarellrisotto

Kombinationen torsk och knaperstekt bacon tillsammans med den krämiga risotton är en riktig smaksensation.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 bitar torskrygg à 150 gram
  • 140 g bacon
  • 2 dl avorioris
  • 2 schalottenlökar
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 dl vitt vin
  • Vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl torkade kantareller, blötlagda, eller färska eller förvällda
  • 70 g nyriven parmesan
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Börja med att hacka bacon och knaperstek. Lägg på hushållspapper.
  2. Hacka schalottenlök och fräs tillsammans med riset i smör. Häll på vinet och sänk till låg värme. Lägg i buljong och rör hela tiden. Späd efter hand med vatten så det inte kokar torrt. Rör ofta. När riset känns lagom al dente (tar ca 20 min), lägg i svamp och grädde. Låt puttra några minuter och ställ åt sidan.
  3. Stek torsken i smör på medelvärme ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
  4. Ha i parmesanen i risotton och rör så osten smälter.
  5. Lägg upp risotto på tallrikar. Lägg upp torsken bredvid och lägg baconet ovanpå. Servera med någon lättkokt grönsak eller en god sallad.

Kommentarer

Mycket gott. Tack för receptet. Serverade med rödvinssås, koktsparris och kokt sugarsnaps. Ett vitt vin att dricka till. Vilken festmåltid!

Liknande recept

@vinklubben

Konfiterad torskrygg

Snabbt och förvånande lättlagad middagslyx. Potatisen och fisken släpper ifrån sig vätska och bildar en underbar sky tillsammans med olivoljan.

@carinasmat_se

Lax & torsk i ugn

Allt till middagen i samma form. Jag använde torskrygg och skinnfri laxfilé men du behöver inte ha två sorter utan det går bra med…