Tortiglioni med lövbiff & gorgonzola

En snabb pasta rätt som passar både till vardag och fest:

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 port totiglioni pasta
  • 400 g strimlad lövbiff
  • 3-4 scharlottenlökar eller 1 gul lök
  • 1-2 msk olivolja
  • 2 msk kalvfond
  • 3 dl grädde
  • 150 g gorgonzola

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisnig. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs löken mjuk i oljan utan att den tar färg, ca 3 min. Tillsätt strimlad lövbiff och fräs i ytterligare 3 min.
  2. Tillsätt kalvfond, grädde och gorgonzola och låt sjuda upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera pastan till gorgonzolasåsen och grovt hackad bladpersilja.

Kommentarer

Använde nu till nyår ett finare kött, rygg biff blev supergott .Mycket enkelt .
Jätte gott

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…