Tortilla de patatas eller spansk potatisomelett

Denna omelett utmärker sig för sin smak och dess enkelhet att tilllaga. Tortilla de patatas eller spansk potatisomelett - receptsomslag ¡Hola! Idag vill jag laga ett traditionellt recept som är en klassiker i spansk gastronomi och möjligen ett av de mest kända recepten i spanska köket. Denna omelett är en av de mest framgångsrika och tillagade rätter var som helst. Det finns två referenser om detta recept. Första kommer från Villanueva de la Serena i Badajoz 1798 och andra var i Pamplona i 1817; men idag är det potatisomelett jätteceleber i hela Spanien och många lander i världen. Du kan läsa mer om detta recept i Soleado.se

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 6 ägg
  • 1 dl olivolja
  • 5 krm salt

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor.
  2. Stek potatisen i stekpanna med olivolja.
  3. Lägg ner potatisen i en skål och tillsätt salt.
  4. Vispa upp äggen.
  5. Blanda äggen ordentligt med potatisen.
  6. Häll olivolja i en panna och rör i potatisblandningen. Stek på svag värme.
  7. När allt börjar få färg (efter cirka 10 minuter) vänds tortillan. En tallrik underlättar vändningen.
  8. Efter cirka 10 minuter mer kan du servera i en tallrik.
  9. ¡Que aproveche!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept