Toskansk bönsoppa

Supergod och enkel!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1,2 liter vatten
  • 3 hönsbuljongtärningar
  • 2 stora morötter
  • 800 g blomkål
  • 1 isterband (ca 15 %)
  • 1 burk vita små bönor (400 g)
  • 4 skivor grovt formbröd
  • 50 g parmesanost
  • Olivolja att ringla över

Gör så här

  1. Dela och skölj purjolöken. Skär i skivor. Fräs i olivolja i en stor gryta. Tillsätt vatten och buljongtärningar.
  2. Skala och skär morötterna i bitar. Dela blomkålen i buketter. Tillsätt morötter och blomkål till soppan. Låt soppan koka tills blomkålen är mjuk, 15–20 minuter.
  3. Skär en skåra i isterbandet och smula ner köttet i soppan. Tillsätt väl sköljda bönor. Låt soppan koka i ytterligare 5 minuter.
  4. Rosta brödet och skär det i tärningar. Servera soppan med brödtärningar, riven ost och olivolja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr