Tropisk frukt- och rissallad med saffransstekta gambas

Räkor, saffran och vitlök smakar smask till fruktriset. Kombinationen blir kanon en varm sommardag och rätten ska serveras bums! Vill man kan man byta ut gambas (tigerräkor) mot vanliga räkor eller kräftstjärtar. Tänk på att skaldjuren skall stekas snabbt annars blir de sega!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 15-20 st gambas
  • 3-5 vitlöksklyftor
  • 0,5 g saffran
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl basmatiris
  • 4,5 dl vatten
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 riven kokos
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 2 st spansk peppar - urkärnad och strimlad
  • 1 kruka färsk mynta - repad
  • ½ vattenmelon - väl mogen, tärnad och urkärnad
  • 1 ananas - skalad och delad (stocken borttagen) i tärningar

Gör så här

  1. Skölj riset under kallt vatten. Koka upp ris och vatten. Låt koka på svag värme 10 minuter. Ta av kastrullen från värmen cirka 10 min. Förbered dina räkor genom att skala dem och blanda med vitlöken (pressad eller skivad/hackad), och saffran. Förbered en stekpanna med olivoljan.
  2. Tillsätt sedan gurkmeja, kokos, citronjuice och spansk peppar i riset. Rör om med gaffel. Vänd ned ananas, melon och mynta.
  3. Stek hastigt upp räkor, saffran och vitlöken.
  4. Lägg upp riset, gärna på ett större fat. Lägg räkorna ovanpå.
  5. Smaklig måltid!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…