Tryffelsås

En gräddig sås med det lilla extra som bara tryffel kan ge.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 tryfflar
  • tryffelolja
  • 1 charlottenlök
  • Smör
  • 5 dl tjock grädde
  • 1 dl vittvin
  • Maizenamjöl

Gör så här

  1. Låt riven tryffel ligga i 2.5 dl grädde på kyl över natten i en lufttät burk.
  2. Finhacka och fräs löken i smör tillsätt vitvinet och reducera allting tills hälften återstår. Tillsätt 2.5 dl grädde och red upp med maizenamjöl .
  3. När första bubblan kommer så slå i tryffelgrädden som du har i kylen. Mixa och smaka av med salt, peppar och tryffelolja.
  4. Låt stå i 10 min innan du serverar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr