Tunisisk kyckling med asban

Stark och god kyckling.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 hel kyckling i bitar
  • 4-6 msk tomatpuré
  • 2-3 lökar
  • 1 knippa persilja
  • 1-2 msk rödpeppar
  • 1-3 tsk svartpeppar
  • 1 dl ris
  • 1-2 msk salt
  • 1/2-1 dl mynta (torkad eller färsk)
  • 2-4 msk basilika (torkad eller färsk)
  • 2-3 dl olivolja
  • 1 l vatten
  • 6 dl cous-cous

Gör så här

  1. Dela kycklingen i bitar, ta bort ena filén och dela den i små bitar. Skär lök, persilja och mynta (om färsk) i små bitar och lägg i en bunke. Strö över kryddor (all svartpeppar, men spara ca 1 msk rödpeppar+salt), ris och 1/2 dl olja, blanda allt ordentligt. Dela blandningen och fördela lika i folie.
  2. Häll resterande olja i en kastrull helst en ångkokare, lägg i kycklingen, låt fräsa några minuter. Blanda sedan ner resterande rödpeppar, tomatpuré, salt och vatten, lägg sedan ner kycklingblandningen i folie, koka på svag värme. Lägg sen cous-cousen blandad med lite vatten i ångkokaren och låt den vara tills kycklingen är klar.
  3. Häll cous-cousen i en bunke, tag upp kycklingen och foliekycklingen, häll såsen över cous-cousen, blanda, lägg sedan kycklingen och kycklingblandningen över och servera.

Kommentarer

Hejsan Kicki! Tack för flera intressanta recept, som jag just laddat ner. Du har många Tunisiska recept... Du, eller svärmor, kan möjligen inte knepet till en stark kikärtröra, som ofta servera(de)s där? Jag har letat överallt, utan resultat :( Ha det bra! åsa

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr