Tunnbrödsrullar med skinka och äppelröra

Goda tunnbrödsrullar som är enkla att göra. Bra att ta med på en utflykt eller som kvällsvickning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 mjuka rektangulära tunnbröd
  • 4 msk smör eller margarin
  • 8 stora salladsblad
  • 8 stora skivor skinka eller 16 små
  • Äppelröra:
  • 1 stort syrligt äpple eller 2 små
  • ½ slanggurka
  • 10 cm purjolök
  • 1 liten burk ananasringar (4 st)
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt (10%)

Gör så här

  1. Riv äpplena och gurkan grovt på rivjärn. Strimla purjon och dela ananasen i små bitar. Blanda alla ingredienser till äppelröran och smaka av.
  2. Bred smör på tunnbröden (kan uteslutas). Skölj salladsbladen och torka av dem. Lägg salladsbladen på bröden. Lägg några matskedar äppelröra på salladen och bred ut den lite. Toppa med skinkan. Rulla ihop tunnbröden. Rulla gärna in dem i smörgåspapper och knyt ett vackert snöre eller band runt. Låt ena änden sticka ut en bit så kan man hålla i den andra änden när man äter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept