Två-gånger-i-grytan-kött

På kinesiska restauranger i Sverige brukar rätten även kallas för Två-gånger-i-grytan-kött (Huiguorou på pinyin) och det finns som vanligt lite olika varianter, ibland är det med bambuskott och grön paprika eller selleri med i receptet. Jag har ett recept på Två-gånger-i-grytan-fläsk från Ningtsu Malmqvists receptbok “Ningtsus Kinesiska Kokbok” som är otroligt gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g bogfläsk
  • 1 hackad vitlök
  • 1 grön purjolök som skärs i 1 cm. långa bitar
  • 1 msk. soja
  • 1 msk sherry eller torrt vitt vin
  • 1 msk svarta bönor (annars 1 msk. extra soja)
  • 1 tsk Sambal Oelek
  • 1 msk Hoisin sås
  • 2 msk olja till stekning.

Gör så här

  1. Skölj av köttet, lägg det i en kastrull, täck det med kallt vatten och låt det koka upp över stark värme.
  2. Lägg på locket, minska värmen och låt koka i 30 min. Lägg upp köttet för att svalna. Skär det sedan i fyrkantiga bitar.
  3. Hetta upp olja i en wok eller i en stekpanna. Lägg i köttet när oljan är het. När det börjar brynas tillsätts Sambal Oelek och sojan, rör runt.
  4. Tillsätt sedan Hoisin såsen, bönorna, den hackade vitlöken, purjolöken och alkoholen.
  5. Stek i ytterligare 2 min och servera genast!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept