Räk- och laxkorg
God förrätt med skaldjur, som går bra förbereda
Vill du göra en riktigt god tzatsiki kan det vara mödan värt att lägga ned lite extra tid. Låt yoghurt och gurka vätska av sig väl och pressa ur vätskan ordentligt. Använd naturell yoghurt, eller ännu hellre en god grekisk eller turkisk yoghurt som är fastare i konsistensen och inte behöver rinna av så länge. Har du ont om tid går det att hasta ihop ingredienserna och servera direkt. Men slutresultatet blir inte lika bra och lämpar sig inte särskilt väl att spara i kylskåp. Är gurkan inte väl avrunnen blir den gärna gummiaktig och tzatzikin blir rinnig.
God förrätt med skaldjur, som går bra förbereda
Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…
Förrätt som blev en succé på midsommarbordet. Serveras i tunnbrödskorgar eller på knäckebröd.
En god förrätt av överbliven skinka, serverad på ett gott bröd
Denna goda sallad brukar vi bjudas på som förrätt hos svärföräldrarna. Riktigt god är den! Gör den helst en stund innan servering, annars kan…
God och vacker rätt. Fisken går självklart även att tillaga i ugnen men om man väljer grillen kan man passa på att grilla sparris…