Ugnsbakad falukorv på röd potatisbädd

En lättlagad allt-i-ett-rätt som passar bra en vardagskväll. Till och med barnen gillar detta;-)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Potatis:
  • Ca 1 kg potatis
  • 3-4 gula lökar
  • ½ dl olivolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 2 dl vatten
  • Korv:
  • Ca 600 g falukorv, gärna en köttrik tjock sort
  • 1 röd lök
  • Ketchup
  • 2-3 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Potatis:
  3. Skala och klyfta lök och potatis.
  4. Förväll potatisklyftorna i lättsaltat kokande vatten 5 min.
  5. Blanda tomatpuré, salt, peppar, vitlök, oregano och vatten.
  6. Lägg de avrunna potatisklyftorna och lökklyftorna i en smord, inte alltför liten, ugnsform och häll över tomatblandningen.
  7. Sätt in i ugnen 10 min.
  8. Korven:
  9. Skala och skiva rödlöken tunt.
  10. Skär djupa skåror i korven.
  11. Stick in en lökskiva och klicka lite ketchup mellan varje skåra i korven.
  12. Ta ut potatisen och lägg den fyllda korven ovanpå potatisen.
  13. Strö över osten, det mesta på korven, resten på potatisen.
  14. Skjuts in i ugnen igen ca 20-25 min.
  15. Smaklig måltid!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept