Ugnsbakad kassler med ädelostsås och vindruvor

Servera med en grönsallad. Druvorna på toppen kompletterar fint till kasslern och osten

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g kassler
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ½dl matlagningsgrädde
  • 2 dl vitt vin
  • 150 g ädelost
  • 200 g vindruvor, gärna både gröna och röda
  • 2 dl basmatiris
  • 2 päron
  • 2 dl strimlad babyspenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skiva kasslern och lägg i en ugnsform. Smält matfettet i en stekpanna, pudra över mjölet och rör om. Häll i matlagningsgrädde och vin, koka upp under omrörning och tillsätt smulad ädelost.
  3. Häll blandningen över kasslern och toppa med delade druvor. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.
  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda med tärnat päron och babyspenat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr