Ugnsbakad kyckling med soja och chutney

En god allt-i-ett-rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 900 g kycklingben
  • 1 citron
  • 3 vitlöksklyfta(or)
  • 1 msk soja
  • 1 msk mango chutney
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 10 st potatisar
  • 250 g rotselleri
  • 4 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 4 kvist(ar) färsk rosmarin, eller 1 msk torkad
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1/2 paprika
  • 1 dl oliver
  • 1 dl vitt vin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º. Lägg kycklingbenen i en bunke. Pressa över citronen och vitlöken. Tillsätt soja, mango chutney, salt och peppar. Blanda väl (glöm inte att tvätta händerna både före och efter).
  2. Skala och skär potatis och rotselleri i klyftor. Skala och skär morötterna i större bitar. Lägg i en långpanna. Ringla över olivolja, salta, peppra och lägg ner rosmarinkvistarna och de marinerade kycklingbenen. Tillaga i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Klyfta tomaterna och skär paprikan i bitar. Ta ut formen och lägg i tomater, paprika och oliver. Häll över vinet. Blanda och ställ in i ugnen i ytterligare 10 minuter. Kolla att kycklingen är klar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr