Ugnsbakad lax med murkelsås

Härliga råvaror i en tuff kombination!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 laxfiléer, à 150 g
  • 1 burk murklor, 200 g
  • 3 msk finhackad schalottenlök
  • 2 dl fiskbuljong eller 1 msk fond + vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • Smör
  • 1 knippa grön sparris
  • Flingsalt
  • Peppar
  • Cayennepeppar, valfritt

Gör så här

  1. Lägg laxfiléerna i en smord ugnsform. Baka laxen i 175 grader 12-15 minuter eller tills den är färdig.
  2. Låt murklorna rinna av, finhacka dem. Fräs löken i lite smör i en stekpanna. Tillsätt murklorna och låt fräsa ytterligare någon minut. Tillsätt buljongen och grädden. Låt koka ihop till lagom konsistens, ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev. cayennepeppar.
  3. Skala ev. sparrisen. Koka i lättsaltat vatten 4-5 minuter, eller tills den är mjuk men med spänst.
  4. Strö flingsalt över laxen. Servera med murkelsås, sparris, kokt potatis och gärna en dillkvist.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr