Ugnsbakad lax med räktzatziki LCHF

En riktig festrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 1 kg laxfilé med skinnet kvar
  • Grovsalt
  • 300 g yoghurt 10 %
  • 200 g räkor
  • ½ gurka, grovriven
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • Vitpeppar
  • Persillade eller örtsalt
  • Ev. löjrom
  • Dill
  • Salladsblad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg laxfilén med skinnsidan nedåt på en bädd grovsalt i en långpanna eller ugnsfast form.
  3. Ugnsbaka laxen i ca 30 minuter.
  4. Stick en provsticka i metall i sidan av laxen på det tjockaste stället. Om provstickan är varm är laxen klar.
  5. Dela gurkan på längden och gröp ur gurkkärnorna med hjälp av en tesked. Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Pressa ur överflödigt vatten och lägg den rivna gurkan i en skål.
  6. Blanda i yoghurten, räkorna, vitlöken och smaka sedan av med kryddorna.
  7. Servera laxen och skaldjurstzatzikin med några salladsblad. Om du vill kan du toppa tzatzikin med löjrom och dill.

Kommentarer

Jättegott, men jag tog lättcreme fraiche istället för yoghurt för att få upp fetthalten lite

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…