Ugnsbakad lax med spenat

God och snabb rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 purjolökar
  • 500 g färsk bladspenat
  • 4 laxfilébitar
  • Olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk ingefära
  • nypa salt
  • ½ citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Sjud purjolöken i kastrull med vatten i ca 5 minuter, tills de mjuknat.
  3. Lägg bladspenaten i en ugnsform och strö purjolöken över. Lägg laxbitarna ovanpå.
  4. Strö lite salt över laxen.
  5. Blanda olja, vitlök och ingefära och pensla på. Kläm citronsaft över.
  6. Ställ i ugnen i ca 10 minuter.
  7. Serveras med bulgur, ris eller potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept