Ugnsbakad lax på grönsaksbädd, ingefärsmarinad

Ingefära och apelsinsmak på grönsakerna är gott till laxen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g lax, skinn- och benfri
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar, nymald
  • 2 st paprikor, röda
  • 2 st paprikor, gula
  • 1 st squash
  • 6 st potatisar
  • Ingefärsmarinad
  • 1 msk ingefära, riven, färsk
  • 1 dl apelsinjuice, drickfärdig
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur paprikan och skala potatisen. Skär grönsaker och potatis i grova bitar och lägg dem på ett ugnssäkert fat.
  2. Blanda ingredienserna till ingefärsmarinaden och häll den över grönsakerna. Stek dem i nedre delen av ugnen 15-20 min.
  3. Lägg laxskivorna på grönsakerna och strö på salt och peppar. Stek ytterligare 8-10 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept