Ugnsbakad lax under pestotäcke

En härlig festlax - servera med pasta- eller potatissallad med vinägrett. Vill du göra det enkelt för dej? Använd färdig pesto och strö sedan bara över lite hela pinjenötter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g laxfilé i hel bit
  • Pesto:
  • 25 g färsk basilika, ca 1 kruka
  • 50 pinjenötter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 25 g färsk parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk pressad citron
  • Citronklyftor till garnering

Gör så här

  1. Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
  2. Mixa basilika i en matberedare tillsammans med hälften av pinjenötterna och pressad vitlök. Tillsätt olivolja i en stråle. Rör ner parmesanost, smaka av med salt och peppar och pressa i citronsaften.
  3. Bred peston över laxen och strö över resterande pinjenötter. Baka i ugnen i 200 grader ca 10-15 min. Kontrollera att laxen är färdig i mitten.
  4. Garnera med citronklyftor.

Kommentarer

Denna rätten är superb och jättegod. Snabblagad och enkel också. Jag har även gjort den med färdigköpt pesto,när man vill vara riktigt lat eller är väldigt hungrig... Ialla fall funkar det också himla bra Maria -58

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…