Ugnsbakad öring/röding

Lämplig och god fiskrätt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg röding eller öring
  • 3 tomater
  • 1/2 pkt fryst dill
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Citronpeppar
  • Fiskkrydda
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Tag fisken (som är urtagen och huvudet borttaget på) och skölj den. Torka av den med ett papper. Lägg fisken i en smord form. Krydda sen ordentligt med salt, peppar, citronpeppar och fiskkrydda. Skiva tomaterna och lägg dem i och runt om fisken i formen. Gör samma sak med dillen. Ta sedan smörklickar och lägg i, ovanpå och runtom fisken. Grädda den i ugnen i 200 grader ca. 30 min. Ta ut den och häll på grädden. Kör fisken i ca. 10 min. till.
  2. Pressad potatis och sallad är gott att ha till.

Kommentarer

Tack för ett gott och enkelt recept.../ Inger
Enkel och god, Dricka till,vatten vin eller öl måste väl gå bra
Bertil, Kjell och Busschaufför :-) Vad dricker man till denna rätt anser ni???
Va tror du Bertil Ätbart eller ? MVH Kjell
Bara undrar om inte tiden i ugnen är alldeles för lång, fisken måste väl bli torr?
Denna fisk rätt var helt underbar tack för ett kanon recept// Lena
Tack för ett bra recept, det var enkelt och det smakade bra.
Här är rödingen innan den går in i ugnen. Efter halva tiden häller man på grädde också! Dom här fiskarna vägde 4-5hg och dom var i ugnen ca.25 min

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr