Ugnsbakad torsk med örtsås

En härlig fiskrätt som både är enkel och snabblagad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Torsk:
  • 600 g torskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk olja
  • Potatis:
  • 900 g fast potatis
  • Örtsås:
  • ½ citron
  • ½ ask gräslök (à 20 g)
  • ½ kruka basilika
  • 2 dl gräddfil
  • Grönsaker:
  • 150 g salladsärter
  • ½ kruka krispsallad

Gör så här

  1. Tina torsken. Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen i saltat vatten
  2. Lägg fisken i en ugnssäker form smord med olja. Salta och peppra
  3. och sätt in i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  4. Skölj citronen, riv skalet och skär resten i klyftor.
  5. Hacka gräslök och basilika. Blanda örterna med gräddfilen och citronskalet.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Ansa salladsärterna. Koka dem i saltat vatten ca 2 minuter.
  8. Servera torsken med alla tillbehör.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept