Ugnsbakad torskfilé med kryddig tomatsås

Snabbt och enkelt. dessutom gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Såsen:
  • 1 hackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad och tärnad röd paprika
  • 1 tsk Koriander Malen
  • 1/2 tsk Garam Masala
  • 2 krm Spiskummin Malen
  • 1 krm Vitpeppar Malen
  • 2 msk matolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk Tomatpuré
  • 1 dl kokosmjölk
  • ris

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200. VIk ihop fiskfiléerna och lägg dem på en oljad plåt. Krydda med salt och grovmalen svartpeppar. Baka dem i ugnen ca 15 minuter. Fräs lök, vitlök, paprika och kryddor i oljan i ca 1 minut utan att det tar färg. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och kokosmjölk. Låt det hela koka ihop sakta under 5-6 minuter. Smaka av med salt. Servera fisken med såsen och nykokt ris. Klipp lite gräslök över. Receptet kommer från Kockens!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…