Ugnsbakad vit fisk

Superenkel fiskrätt som går snabbt att tillaga. Blanda gärna olika fisksorter. Tillbehören går att variera på många olika sätt. Välj din egen favoritsås eller prova mitt recept på körvelkräm.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 gram vit fisk
  • 4 msk smält smör
  • Salt
  • 1 kruka körvel
  • 2 dl creme fraiche
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Körvelkräm:
  2. Finhacka 1 kruka färsk körvel och blanda med creme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt tills resten av maten är klar.
  3. Sätt ugnen på ·250°.
  4. Lägg cirka 1-1½ cm jämntjocka fiskbitar på ett ugnsäkert smort fat.
  5. Pensla med smält smör och salta.
  6. Baka i ugnen cirka 4-6 minuter.
  7. Servera med kokt eller stekt potatis och körvelkräm.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr