Ugnskokt torsk

En mycket enkel och god fiskrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 paket djupfryst torskfile
  • 1 liten purjolök i bitar
  • 4 dl djupfrysta ärtor
  • 1 tsk salt
  • ½ dl vatten
  • 2-3 dl smör

Gör så här

  1. Låt fisken tina omkring 30 min.
  2. Skär det sedan i sneda bitar.
  3. Smörj en eldfast form och varva ner fisk, purjolök och ärter.
  4. Salta mellan varven och klicka över lite smör.
  5. Häll på vattnet och täck formen med folie.
  6. Sätt in formen i ugnen i 225 grader.
  7. Efter 35 - 40 minuter är rätten färdig.
  8. Garnera gärna med skivad tomat

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr