Ugnslax med örtsås

Köp styckpackade laxfiléer som du sätter in i ugnen i halvtinat tillstånd, så får du en fantastiskt enkel och god måltid.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sås:
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 3 dl vitt vin, torrt
  • 4-6 korn vitpeppar, krossade
  • ½ tärning fiskbuljong
  • Lite pressad citron
  • 200 g smör, mjukt
  • ½ dl persilja, färsk, hackad
  • 1 msk dragon, färsk, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg i ugnsform. Smöra ett bakpapper och lägg tätt med den smörade sidan över fisken.
  3. Stek fisken klar mitt i ugnen 15-20 min.
  4. Stek löken blank med 1 msk av smöret i en kastrull. Tillsätt vin, peppar, smulad buljong och lite citron. Koka ihop till hälften.
  5. Ta såsen av värmen och vispa ner smöret i små klickar. Rör ner örterna, smaka av och slå såsen över fisken när den svalnat något.
  6. Servera med kokt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept