Ugnspannkaka med bacon, oliver, lök och ost

En uppiggad variant av ugnspannkaka som faktiskt är ganska god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 8 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 paket bacon á 140 g
  • 1 dl svarta oliver (eller efter smak)
  • 1-4 soltorkade tomater
  • 1 rödlök
  • 100-200 g lagrad ost (grevé eller Västerbottensost är bra)
  • 1-2 färska tomater
  • Cayennepeppar
  • Smör (till formen)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ihop ägg, någon dl av mjölken, salt och vetemjöl till en slät smet. Vispa sedan i resten av mjölken.
  3. Smörj en långpanna med smör. Häll sedan ner smeten i pannan. Se till att grahamsmjölet är ordentligt "omvispat" innan du häller så det inte sjunker till botten.
  4. Klipp ner baconet i små bitar direkt i långpannan.
  5. Strimla soltorkade tomaten och och hacka löken. Sprid dem sedan jämnt tillsammans med oliverna över långpannan.
  6. Skiva färsk tomat och fördela i långpannan. Täck sedan hela långpannan med skivad ost och krydda efter smak med cayennepeppar över osten. Ställ in i ugnen.
  7. Efter 20-30 minuter tar du ut den välsmakande ugnspannkakan och serverar som den är eller tillsammans med råkost eller till och med vaniljglass som faktiskt är ganska gott till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…