Ugnsstekt citronmarinerad fiskfilé

Det är alltid gott med fisk, och får aldrig nog med fiskrecept.Här kommer en ny variant som är god och lättlagad!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500-600 g fiskfilé t ex kolja eller sej
  • Saft av en liten citron
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk ströbröd
  • 150-200 g champinjoner
  • ca 1/2 msk smör
  • 1/2 -3/4 dl vispgrädde
  • 2-3 msk finhackad persilja
  • ev vit- eller svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj av fisken, låt den rinna av väl och lägg den sen i en ugnsform.
  2. Pressa över citronsaften och låt fisken stå svalt 1-2 timmar.
  3. Vänd den minst en gång under tiden.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Blanda ihop 3/4 tsk salt, ströbröd och vetemjöl.
  6. Strö blandningen över fisken.
  7. Stek mitt i ugnen 10-15 minter, tills fisken börjar bli färdig.
  8. Ansa under tiden svampen och fräs den i smöret i en kastrull.
  9. Strö över saltet som är kvar.
  10. Häll grädden runt fisken.
  11. Fördela svamp och persilja över.
  12. Peppra ev lätt på svampen.
  13. Grädda ytterligare 5-10 minuter tills fisken fått fin färg.
  14. Servera med potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr