Ugnsstekt Regnbågsforell

Fisk är en av mina favoriter och jag köper ofta Regnbågsforell när jag kan. Det här receptet har jag använt många gånger eftersom det är så enkelt och dessutom gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 hela regnbågsforeller (1 per person)
  • 2 citroner eller lime
  • Färsk dill
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj fisken och skär bort huvudet om det fortfarande är kvar.
  3. Lägg dom i en ugnsäker form och fyll dom med skivad citron/lime, hackad dill och smör.
  4. Salta och peppra både ut-och insidan av fisken.
  5. Sänk värmen till 160 grader och grädda i ca 15 minuter. Servera med färsk potatis, citron och kanske en fisk sås om så önskas.

Kommentarer

Receptet har redigerats och jag har ändrat temperaturen och tillagningstiden. Tack för alla kommentarer angående den biten. Jag hade en gammal gasugn när jag lagade den här fiskrätten och det fanns inga möjligheter att kontrollera temperaturen.
Föreslår att du läser på ang tillagning av fisk. Att ha en liten laxfisk i ugnen 45 minuter i den värmen förstör den. Börja på 200 och minska till 160. Efter 12-14 minuter är dina fikar klara. Se till att krydda och låta dom få rumstemperatur innan ugnen. / Bert
Kanske en petitess, men det stavas UGNsstekt...och inte UNGsstekt :p. Helstekt fisk blir ofta saftigare med låg ugnstemperatur under längre tid. Kolla i en ordinär kokbok för fler tips.
Se bara till att fiskens innertemperatur är mellan 52-55 grader så blir det bra. Köp en termometer på livsmedelsbutiken så misslyckas du aldrig.
När det gäller tiden i ugnen och temperaturen så är det på en höft kan jag tillägga. Tyvärr så har jag en gas ugn och har inte en aning om vad för temp jag använder. Så det kan vara tillrådligt att modifiera tiden en aning.
ska verkligen fisken vara i ugnen i 40-45min på 250gr låter länge med tanke på temperaturen?
Fisk e ju sååå gott!

Liknande recept