Ugnsstekt torsk med hummersås

Fisk är gott och nyttigt. Vi äter den bara för sällan?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g färsk torskfilé
  • 400 g morötter
  • 400 g blekselleri
  • 2½ dl hummersås
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 70 g ädelost (= ½ Kvibille)
  • 5 cocktailtomater
  • Ca ½ hg haricots verts
  • Dill
  • Citron
  • Salt
  • Peppar
  • Citronpeppar

Gör så här

  1. Ugn 200 grader.
  2. Skiva och förväll morötter och selleri.
  3. Blanda hummersåsen, matlagningsvin och ädelost under lätt värme. Tillsätt dill efter smak. Avsmaka med salt och peppar.
  4. Salta och citronpeppra torskfiléerna. Täck botten med grönsakerna i en ugnsfast form. Lägg torskfiléerna ovanpå. Häll på såsen. Halvera tomaterna och placera dem snyggt utmed kanterna tillsammans med haricots verts.
  5. Gratinera i ugn ca 15-20 minuter (fisken 50-52 grader).
  6. Garnera med dill och citron. Servera med kokt eller strimlad potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept