Ullas Äggakaga från Ekedal

Denna äggakaga (pannkaka) kommer från mitt barndomshem i Skåne. Den är mycket god och omtyckt av både barn och vuxna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 3-4 dl mjöl
  • Bacon

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienserna till smeten. Smeten ska vara lite tjockare än till vanliga pannkakor. Klipp bacon i små bitar. Värm stekpannan med lite margarin. Lägg i bacon, efter smak och bryn dem lite. Häll smeten över. Tag stekspaden och dela smeten i stekpannan, så att allt rinner ner. Vänd äggakagan och stek den lite på andra sidan också. Lägg upp den på en tallrik och strö lite strösocker ovanpå. Servera lingon till. Njut!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…