Ullas Biffstroganoff med creme fraiche

Snabbgjord och mycket god. Rena rama festmåltiden.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g nötkött - innanlår eller ytterlår
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 msk tomatpure´
  • 1½ msk ljus fransk senap
  • 1 msk kalvfond
  • 2 -3 dl vatten
  • 2 dl creme fraiche
  • salt
  • svartpeppar
  • ev. lite Maizenaredning
  • Persilja

Gör så här

  1. Strimla köttet.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Fräs löken gyllengul och lägg över den i en gryta.
  4. Öka värmen.
  5. Bryn köttet och lägg det i grytan.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Rör ner tomatpure´, senap, fond och vatten.
  8. Låt grytan sjuda tills köttet är mört - ca 20 min.
  9. Tillsätt creme fraiche och koka upp igen.
  10. Smaka av.
  11. Är såsen tunn kan man ha i lite Maizenaredning.
  12. Servera med ris, pasta eller pressad potatis.
  13. Klipp gärna lite persilja över.

Kommentarer

Jag brukar göra detta recept, själv använder jag dock lite mer kalvfond samt en skvätt (ca 0.5-1dl) rött vin. Väldigt gott både till vardags och fest.
Enkel men god vardagsrätt. Bra barngryta!
Toppengott, vi kommer att äta den här stroganoffen många fler gånger

Liknande recept

@queenie

Tonfiskdipp

Servera den goda röran som pålägg på smörgås eller tillsammans med grillad kyckling, hårdkokta ägg eller rostbiff. Varför inte till äggen till påsk?

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr