Ultra-hot crispy sandwich

Starka krispiga varma mackor med svampstuvning som bränner bra. Super gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 skivor Pågen Rasker
  • 200 g kassler ca 4 skivor
  • ½ liten gul lök
  • Lökpulver
  • Liquid smoke koncentrate
  • Chiliflarn
  • Pizzakrydda
  • Stuvning:
  • 1 dl Kesella
  • 1 msk bbq hickory sauce
  • 1 äggvita
  • 1 tsk tabasco
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk chiliflarn
  • 1 tsk grillkrydda
  • 1 tsk torkade hackad vitlök
  • 1 tsk mörk soja
  • 114 g skivade champinjoner på burk, avrunnen vikt

Gör så här

  1. Starta ugnen på 225 grader på över- och undervärme.
  2. Skiva upp löken i lagom stora bitar.
  3. Lägg 2 skivor Rasker på en plåt och fördela kasslerskivorna över. Pensla in kasslern med liquid smoke och strö över löken och sist lökpulver. Ställ in i ugnen i 24 minuter.
  4. Medan mackorna är på grillning kan man förbereda stuvningen.
  5. Pressa allt vatten ur champinjonerna.
  6. Blanda ihop kesella, hickory sauce, tabasco, soja och äggvitan till en tjock smet, tillsätt alla kryddor och rör om ordentligt och slutligen blandar du ner de pressade champinjonerna och blandar en sista gång.
  7. När grillningen av mackorna är klara ta ut plåten och fördela stuvningen över de två mackorna och avsluta med att strö över chiliflarn och pizzakrydda.
  8. Ställ in de grillade mackorna med stuvning i ugnen igen på samma grader i 14 minuter till för sista tillagning.
  9. Klart!
  10. Servera mackorna med en god sallad Jag brukar köra jalapeno och feferonisallad
  11. Smaklig måltid.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept