Underbar lax

Jättegod, och framförallt smal

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Laxfilé 7 - 8 hekto
  • Dill 2 knippor
  • Citron
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 1 1/2 burk creme fraiche
  • 2 äpplen
  • 1 knippa dill, klippt
  • Citron
  • Ishavsrom
  • Rödlök 1 liten

Gör så här

  1. Gnid laxen med citron, salta peppra, lägg laxen med skinnsidan upp på en dillbädd , klipp dillen först
  2. i ugn ca 25 minuter, dra sedan av skinnet, när laxen är klar
  3. 175 grader
  4. Sås
  5. skär äpplerna och rödlöken i tärningar
  6. lägg äpplerna och rödlöken tillsammans med ishavsrommen i creme frechen, salta peppra
  7. pressa i lite citron, låt gärna stå någon timme
  8. smaka av, glöm inte att klippa i dillen, som jag höll på att glömma nu att skriva.
  9. servera pressad potatis till
  10. eller om du föredrar, kokt potatis
  11. Lillaloppan

Kommentarer

Jättegott och går fort att göra! Gjorde såsen utan ishavsrom och det var gott men självklart gör rommen mycket i såsen!

Liknande recept