Underbar silltårta till sommaren

En silltårta att njuta med hela sommaren

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g kavring
  • 75 g smör
  • 3 blad gelatin
  • 200 g matjesill
  • 1 rödlök
  • 2 dl kesella gourmet
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knippe gräslök
  • 1/2 dl rödlök
  • 100g löjrom (eller annan rom)

Gör så här

  1. Skär kavringen i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull. Blanda i kavringen, kör i matberedare tills det blivit en slät massa. Tryck ut brödblandningen i en pajform, ca 25-30 cm i diameter, och ställ kallt
  2. .
  3. Blötlägg gelatinbladen 10 minuter i kallt vatten. Skär sillen i tärningar. Spara sillspadet. Blanda sill, lök, kesella och créme fraiche och smaksätt med svartpeppar och lite sillspad.
  4. Smält de urkramade gelatinbladen och rör ner i fyllningen. Häll fyllningen direkt i formen och ställ kallt.
  5. Strö hackad gräslök över tårtan. Skär bitar av tårta, garnera med rödläk och löjrom.

Kommentarer

sorry, detta recept finns redan i ett otal varianter Gott är det för det!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…