Ungersk köttgryta

En mustig gryta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g nötkött
  • 4 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 paprikor ex röd och grön
  • 1 zucchini
  • 1 dl tomatpure
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 1/2 tsk hel kummin
  • 1 tsk mejram
  • 1tsk timjan
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten

Gör så här

  1. Skär nötkött i tärningar.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Skölj och rensa paprika och hacka den i bitar.
  4. Hacka zuccini i bitar.
  5. Värm en stekpanna och bryn köttet i omgångar i olivolja.
  6. Lägg över köttet efter hand i en stor tjockbottnad gryta.
  7. Stek lök och vitlök några minuter tills det fått färg tillsätt till grytan.
  8. Stek paprikan ock zuccinin några minuter och tillsätt i grytan.
  9. Tillsätt tomatpurèn och kryddorna och stek, samt rör om i grytan i några minuter.
  10. Tillsätt vetemjöl och rör runt.
  11. Tillsätt vatten och rör om.
  12. Låt grytan stå och småkoka under lock i 1,5 timmar.
  13. Rör då och då.
  14. Späd ev, med mer vatten då och då så att grytan inte kokar torr och bränner.
  15. Servera köttgrytan med råris eller kokt potatis.
  16. Inlagd gurka, saltgurka och gräddfil passar också till grytan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept