Ungsbakad lax på en bädd av haricots verts

Kryddat med pepparrot, senap och fetaost - otrolig smakupplevelse

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 400 g haricots verts
  • 3 msk ströbröd
  • 50 g rumstempererat smör
  • 1 st riven pepparrot
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 morot
  • 100 g fetaost
  • 1/2 citron
  • Salt
  • Olivolja

Gör så här

  1. Stek haricots verts och strödröd i olivolja i ca 5 min. Vänd då och då så det inte bränns. Sänk värmen vid behov. Lägg över i en ungsfast form.
  2. Strimla moroten med en potatiskalare jämt över det hela.
  3. Smula fetaosten grovt och fördela över ovanstående.
  4. Skär laxfilén i ca 2 cm tjocka skivor och lägg ovanpå. Salta (gärna några varv med saltkvarnen)
  5. Rör smör med riven pepparrot och dijonsenap och bred ut över laxen. Pressa 1 halv citron över det hela och tillaga i ugn ca 10 min på 225 gr

Kommentarer

oj.. förlåt, ändrar direkt. Tack för att du var uppmärksam :)
500 gr. smör????

Liknande recept