Ungslax med romsås

Ett recept som kom till med "det som finns i kylen". Otroligt gott som faller de flesta i smaken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 laxfilèer
  • 1 1/2 dl lättcrème fraiche
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2-3 msk svart rom
  • Citronpeppar
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Pressad citron
  • Smör till formen

Gör så här

  1. Börja med att sätta på ugnen på 225 grader.
  2. Smöra en ugnsfast form. Lägg i laxfilèerna och krydda dem med citronpeppar och lite salt.
  3. Blanda crème fraiche och matlagningsgrädde i en bunke eller dylikt. Smaksätt med lite grovmalen svartpeppar, lite salt, citronpeppar och häll i lite pressad citron. Allt efter egen smak. Vänd sedan ner den svarta romen lite försiktigt. Tänk på att romen är salt.
  4. Häll sedan denna blandning mellan och runt om laxfilèerna.
  5. Placera den ugnsfasta formen i mitten av ugnen och låt den stå inne 20-25 minuter.
  6. Servera med kokt potatis och färska grönsaker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept