Värmande tomatsoppa

Den här hittade jag på när jag hade köpt alldeles för många tomater. Min blev tre rejäla portioner, men man kan bara göra större sats genom att tillsätta mer tomater och lite mer vatten och crème fraiche.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 tsk olivolja
  • 1 gul lök
  • 10-15 mogna tomater
  • 1 msk råsocker
  • 2 msk rött vin
  • 2 lagerblad
  • 2 krm kajennpeppar, eller efter smak
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 hönsbuljongtärning
  • ½-1 l vatten
  • ½-1 dl creme fraiche
  • ½ kruka färsk basilika
  • 50 g fetaost

Gör så här

  1. Fräs löken i olivolja i en stor kastrull. Skär tomaterna i bitar och lägg i kastrullen (jag lämnade skalet på, tycker inte de behöver skållas, det blir lika gott ändå, men kom ihåg att ta bort grenfästet).
  2. Tillsätt socker, rödvin, lagerblad, kajennpeppar, salt, svartpeppar, buljongtärning och vatten. Låt puttra under lock i ca 10-15 min. Tillsätt färska basilikablad.
  3. Plocka ur lagerbladen. Mixa soppan med mixerstav. Tillsätt crème fraiche och låt koka upp. Servera med smulad fetaost för lite extra piff i soppan, samt ett gott bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept