Västerbottenslax med hummersås

En otroligt god laxgratäng.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g rå lax
  • 400 g västerbottenost i bit
  • Sås:
  • 3 msk flytande margarin
  • 2 gula lökar
  • 2 msk hummerfond
  • 2 dl matlagningsvin
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk pressad citron
  • Litet maizena

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor. Lägg en ostskiva på varje laxbit och rulla ihop. Ställ laxrullarna på högkant i en smord ugnsform.
  2. Sås: Hacka löken i små bitar och bryn i en kastrull.
  3. Tillsätt citronensaft, fond, grädde och vin och låt koka 3-5 minuter. Rör ut maizena i litet vatten och rör ned redningen i såsen.
  4. Häll såsen över ostlaxrullarna och toppa med lite riven västerbottenost. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter i 200 grader.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept