Västkustrulle

En klassiker hos mig, finfin att ta med till julbordet eller midsommarbuffén, alltid uppskattad och går utmärkt att laga dagen före. Hittade receptet i nån tidning för sisådär 18 år sen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Smet:
  • 125 g smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 4 ägg
  • Fyllning:
  • 2 ägg
  • 500 g räkor med skal
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl majonnäs
  • 1-2 dl finhackad dill
  • 125 g frysta gröna ärter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölet och rör tills smeten är slät. Rör även ner mjölken. Ta kastrullen av värmen och låt smeten svalna något. Vispa sedan ner äggen ett i sänder. Häll smeten i en bakplåtspapperklädd långpanna. Grädda i 200 grader ca 25 minuter.
  2. Ta ut rullen och låt den svalna.
  3. Hårdkoka 2 ägg. Låt dem kallna. Skala räkorna. Vispa grädden tills den är ganska hård. blanda ner majonnäs, dill, räkor, tinade gröna ärter, salt och peppar.
  4. Finhacka äggen och vänd ner dem i fyllningen. Bred ut fyllningen på den kalla rullen . Rulla ihop den från långsidan.
  5. Ibland har jag använt 3 dl grädde och haft i några crabsticks skurna i mindre bitar, det gör ju inte saken sämre...

Kommentarer

Otroligt god och enkel att laga!
Hade med mig den på kräftskiva och alla älskade den:-)
Hoppsan, har tydligen missat det... uppdaterat receptet nu, ca 1 dl blir bra!
Hur mycket majonäs ska det vara?
Vilken höjdare super kommer att göra om den igen 5 poäng monica
Blev succé när jag bjöd på detta!!
Kanongod blir nog en stående rätt på bjudbordet.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr