Vårgryta med fläskfilé och soltorkade tomater

Den franska senapen ger en stark och god smak. Soltorkade tomater, syltlök och persilja sätter också piff på grytan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl sky
  • 2 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-2 dl grädde
  • 1 msk soja
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 bitar soltorkade tomater i olja
  • ½ dl syltlök
  • Persilja

Gör så här

  1. Skär köttet i tunna skivor. Bryn det i smör i en stekpanna. Salta och peppra och lägg över det i en traktörpanna (stekpanna med lite högre kanter och lock).
  2. Skölj ur stekpannan med 2 dl vatten och häll det över köttet i traktörpannan. Låt koka upp. Tillsätt crème fraiche, grädde, soja och senap. Låt sjuda några minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. För egen del behövdes verkligen inte mer salt eller peppar.
  3. Skär tomaterna i strimlor. Strö dem, syltlök och klippt persilja över grytan.
  4. Servera med hemmagjort potatismos och en sallad med tomater och gurka.

Kommentarer

God och snabblagad gryta som passade hela familjen!Tog bort persiljan och la till mera soltorkadetomater och syltlök..blev jättegott

Liknande recept