Vårkyckling med parmesan

Annorlunda panering med parmesanost blir jättegott, mör kyckling och knaprig panering! Här framkommer verkligen smaken av de goda råvarorna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 äggvita
  • 5 msk fint riven ost
  • 4 kycklingfiléer utan skinn
  • 400 g nypotatis, skuren i små kuber
  • 140 g frusna ärtor
  • 1 stor näve babyspenat
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Värm grillen i ugnen till medium och lägg aluminiumfolie på ett ugnssäkert fat.
  2. Vispa äggvitan, blanda i lite salt och peppar och lägg på en tallrik. Häll parmesanosten på en annan tallrik.
  3. Doppa kycklingen först i äggvitan och sedan i osten.
  4. Grilla den panerade kycklingen i 10-12 minuter, vänd en gång tills den har fått färg och är knaprig.
  5. Under tiden, koka potatisen i 10 minuter, lägg i de frusna ärtorna under koktidens sista 3 minuter. Häll av vattnet.
  6. Blanda grönsakerna med spenatlöven, vinäger, olja och salta och peppra efter smak.
  7. Lägg upp grönsakerna på 4 varma tallrikar och lägg kycklingen ovanpå.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept