Varm kräftmacka

Lyxig macka med kräftstjärtar under ett luftigt täcke.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 landgångsbröd
  • 1 liten purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 burk kräftstjärtar i lake
  • 1 1/2 burk röd stenbitsrom eller löjrom
  • 4 hårdkokta ägg
  • 3 äggvitor
  • 2 dl majonnäs
  • Hackad dill

Gör så här

  1. Ugn 200º.
  2. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs paprika och purjolök mjuk och glansig i lite matfett. Låt svalna.
  3. Fördela fräset på brödskivorna. Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Tag undan några till garnering och fördela resten ovanpå. Fördela rommen över men tag undan lite till garneringen. Skala äggen och halvera dem. Lägg två ägghalvor på varje brödskiva.
  4. Vispa vitorna till hårt skum. Rör ner majonnäsen. Bred det över smörgåsarna och gratinera dem mitt i ugnen ca 10 minuter. Garnera med resterande kräftstjärtar och rom. Strö över lite hackad dill.

Kommentarer

Hej! Detta låter väldigt gott, men ska det vara 4 Landgångsbröd? Det låter stort! Ser ut som mackorna har storleken av formbröd på bilden. Mvh sjsj

Liknande recept

@_kockfan_

Bookmakertoast

Bookmakertoast En  toast som är en lyxig  varm macka med en saftig och mör bit oxfilé Istället för rött kött blir samma rätt god…